fbpx

VÝBORNÁ FARMÁŘSKÁ LUČINA A JEŠTĚ TAK JEDNODUCHÁ

Smetanový sýr, který můžeme podávat naslano i nasladko. Z této lahodné pochoutky můžeme připravovat pomazánky. Může se přidávat do polévek nebo těstovin. Nebo jen tak namazat na chléb. Při pečení s ní vykouzlíte skvělé náplně nebo polevy dortů. A malé děti ji doslova zbožňují.

Stačí pouze 2 ingredience:

  1. varianta 500 g farmářského jogurtu a 200 g farmářské zakysané smetany
  2. varianta 500 g farmářského jogurtu a 125 ml farmářské smetany ke šlehání

Postup je stejný. Pouze 1. varianta je nakyslá oproti 2., takže záleží na našich chutích. Fotografie jsou z 1. varianty. Promícháme jogurt a smetanu. Do hrnce si vložíme cedník, do něj dáme plátýnko a vlijeme připravenou směs. Hrnec dáme na 24 hodin do lednice, kde se od směsi oddělí syrovátka. Poté obsah cedníku vyklopíme a můžeme dochutit. Přidat můžeme sůl, nebo cukr, nakrájené čerstvé bylinky, česnek, olivy, papriku. Odkapanou syrovátka obsahuje velké množství vitamínu B, proto ji můžeme vypít, nebo využít při pečení chleba.

Přeji vám dobrou chuť

Se šťávou

Iva

Iva Smutková
Jsem mentorka objevování životní energie žen v souladu se svým srdcem prostřednictvím pohybu, stravy, zdraví a potenciálu. Autorka projektu Naplno životem>>. Spoluautorka on-line účinného programu Zdravá a krásná zevnitř ven aneb zpevni střed těla.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.